torsdag 27 februari 2014

Pånyttfödd

För fem år sen gifte sig mig med min man som heter Tahsin. Första år ville vi inte barn därför att vi ville känna varandra. När jag har förlovat med Tahsin då har jag bott i Turkiet och Tahsin har bott i Sverige. Vi kunde inte träffa så mycket och vi pratade om våran framtid. Då bestämde vi vad skulle vi göra först för livet och för oss.

Efter 1 år sen jag ville ha ett barn men min man ville inte ha ett barn som mig, tyvärr! Jag pratade alltid med honom men han svarade direkt mig, ”NEJ”! Han lät sig inte bevekas av min gråt.

Han sade alltid:

”-Jag kan inte orka, jag litar inte på mig och nu finns ingen tid”…

Jag väntade länge för förmådde honom för ett barn. En dag var jag så mycket ledsen därför att alla människor pratade om mig. De frågade alltid mig:

-Varför ni har inte ett barn ?

Jag sade alltid:

-Därför att min man ville inte ha ett barn.

Men jag visste att de inte trodde mig. De tänkte alltid blev jag hade problem därför att jag kunde ha ett barn. Ja, jag visste att och jag såg deras ögon, de trodde aldrig mig … Men jag visste mig och jag litade på mig själv. Jag har gråt strida tårar varje dag.

En dag sade min man till mig att han vill ha barn

Men vi kunde ha direkt ett barn. Vi väntade 1,5 år för att min man hade lite problem och vi gick till läkaren för ville ha löst vårt problem. Det var som kaos dag för mig. Jag förväntade mig att barn ska ställa upp våras liv. Jag trodde alltid och jag har bett till Gud för att ha ett barn. Läkaren pratade med oss om vårt problem. Det var inte så viktig problem. Läkaren sade alltid mig, Hatice du måste ta det lugnt annars det går inte, du ska inte tänka barn, du ska inte stressa då kommer snart ett barn.

”För 3,5 månader sen den 08 december 2013 ”
När jag vaknade kl. 09.00 fick jag ett graviditetstest och jag gick på toa. Jag var alldeles till mig av oro och rädd för resultat. När jag såg testen blev jag mycket glad för att resultat var positiv. Jag gråt strida tårar men jag var inte ledsen utan jag var mycket glad. Det kändes som om jag skulle flyga.

Jag kan aldrig glömma den dagen därför att då kände mig jag som en pånyttfödd.

tisdag 18 februari 2014

Den gången blev Sevda riktigt ledsen och syr

     Den gången blev Sevda riktigt ledsen och syr

   Sevda är 30 år gammal och bor i en hyres lägenhet . Sevda  var gift en man och har 2 barn.Hennes man äger restaurang hade 3 anställt.Ibland Sevda gick hjälpte honom och när dem ha det lite göra  Sevda pratade med en tjej som jobbade i restaurangen. Sevda berättade om sin man för att Sevda hade problem med sin man.Tjejen var också gift och hon var  hennes bästa kompis. Därför att Sevda tror det tjejen kunde förstå henne.

Han började komma hem sen nästan varje dag och sa ingenting till henne. Efter ett tag hennes man ville skilja och dem skilde.

  Efter 1 månad  hon hörde han var tillsammans med den tjejen Sevda pratade om sin man .Då Sevda var  jätte syr och ledsen för att  tjejen var som hennes bästa kompis. Hon känner sig  att hugga i ryggen med kniv från bästa kompisen och sin ex man , tyvärr!

 Hon är fortfarande syr men inte så ledsen . För att hon såg hur han och hennes kompis innerstinde...


tisdag 11 februari 2014

Eftertänksam man

Idag diskuterade vi om personen i boken som heter Ove, om bokens genre och om bokens framsida. Alla berättade om vad de tänkte om boken och Ove.

Jag tänker att Ove är en typiskt svensk man som är cirka 60-65 år gammal. Han är väldigt lång i längden och  är gråhårig. Ove är resligt och har blåa ögon, lång och bredd näsa och är lite rynkig. Han har en blå kostym på sig och har svarta fläckar på den.  

Han är en allvarlig och känslig person. Det är en typsikt personlighet för de personer som bor ensam och har gått igenom en del. 

Han bor i en liten by tillsammans med sin katt eftersom hans fru är omkommen.  Jag tror att Ove är pensionär vilket betyder att han inte jobbar. Ove är väldigt händig och har en garage där han har en massa saker som redskap. 

Jag tror att Ove är deprimerad och vill ta livet av sig men vet inte riktigt hur han ska göra eftersom det finns flera självmords redskap på bilden.

måndag 3 februari 2014

Skilsmässa

Jag har valt en scen där Dagmar och Gunnar går tillsammans hem till Lotties. För att Gunnar ska få träffa Lotties barn och få nya vänner. Då sitter Dagmar tillsammans med Lotties  och pratar om Gunnar. Lotties föredrar att Dagmar ska adoptera Gunnar som har en pappa som är elak , oansvarig och vill helst att Gunnar inte går i skolan . Gunnars pappa vill bara att Gunnar ska jobba och hämta pengar till honom. Efter Lotties och Dagmar har  pratat klart så går Dagmar till hallen för att ta sin jacka . För att gå och då träffar hon Axel .
Då sa han till Dagmar att han bara hjärntvättar och påverkar sin fru. Och därför vill han inte längre att hat  Dagmar ska ha kontakt med Lotties . Dagmar gick därifrån utan att bry sig om Axel.
  Sedan var Lotties less på Axeln som bara ville göra som han vill. Och inte längre ville vara med honom och därför bestämde hon sig för att skiljas. Axel som fick veta att Lotties hade bestämt sig för att skiljas. Då sa han att ifall om de skulle skilja sig så skulle barnen vara kvar hos honom. Annars skulle han inte skilja sig från Lotties.

Jag tror att Axel använder barnen som hot för Lotties. För att han ska ta ett steg bakåt och inte kunna skilja sig från honom.

Jag tänker att när familjer har ett problem och vill skiljas då vill alltid ena partnern använda barnen eller pengar som hot för att slippa skilsmässan.

Om man har redan bestämt sig för att skiljas så finns det ingen hot för den personen.