torsdag 30 januari 2014

Kämpar För Sitt Liv

Jag vill berätta om en scen där en liten pojke som heter Gunnar , är tvungen att stjäla mjölk från hotellet där han jobbar och då kom Dagmar på honom och följde efter pojken som gick till ett mörkt och smutsig plats där Gunnars bror ligger sjuk i en säng. Dagmar ser att Gunnar sträcker fram mjölken åt sin sjuka bror och att han bara försöker hjälpa sin bror. Då hämtade Dagmar en läkare som undersökte honom och sade att han fick problem med sina lungor på grund av alla mjölk och gammal kött från sjuka djur. Eftersom dem är fattiga så kan dem inte köpa bra mat. Dagmar gav pengar till Gunnar för att han ska köpa bra kött och ägg. När han gick in i en affär för att köpa så kollade rika människor ner på honom och kränkte honom. Sedan dog Gunnars bror på grund av sjukdomen som han fick av dålig mat. Fattigdomen som påverkade en ung pojkens liv.

Jag tänker att det finns verkligen en stor skillnad mellan dem fattiga och rika. Hur bortskämda rika kan vara och hur blyg, otrygg och kränkt dom  fattiga kan vara. Dessa händelser är sorgliga men sanna.

Jag tänker på kriget som är i Syrien . Där de rika klarar sig ändå men de fattiga som är tvugna att lämna landet och fly till ett annat land. T.ex. Turkiet.

Över hela världen så är det mest dem fattiga som drabbas.